Breuss therapie

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf behandeling en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie. De Breuss behandeling is een fijngevoelige, energetisch handmatige beweging, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.
De zachte Breuss  behandeling van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.

Bij osteoporose of pijn moet de behandeling heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn. Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss behandeling een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. De Breuss behandeling kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss behandeling kan je zo vaak je wilt herhalen.

Bij deze behandeling wordt de romp ontkleed.

Volgens de vijf principes valt dit onder energie, prikkeloverdracht en drainage.