Massages

MASSAGES VALLEN NIET ONDER DE VERGOEDINGEN VAN DE ZORGVERZEKERING!

Hammam spons massage

Een verwen massage met tal van aspecten uit de Turkse of Marokkaanse Hammam. De warme marmeren tafel wordt in deze massage vervangen door warme (kruiden) stoomkompressen. Eerst wordt er een warm kompres op de rug gelegd en daarna wordt het lichaam gescrubd met olie en dode zeezout. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd, de bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Vervolgens wordt het lichaam heerlijk ingezeept volgens de Hammam traditie met romige olijfzeep , die wordt opgeschuimd in een speciale zeepzak, waarna het lichaam heerlijk wordt gewassen met deze overheerlijke zeep. Als afsluiting wordt het hele lichaam gemasseerd met een heerlijke lotion. Een gevoel van wellness en genot met mijn Hammam spons massage, anders dan in Turkije, maar zeer aangenaam!
Ondanks dat ik met water werk, ben ik heel getraind om te zorgen dat de onderbroek droog blijft.
Ook al ben jij in je naaktheid niet verlegen, ik ben het wel. Onderbroekje blijft dus aan!

Honing massage
Honing massage is een zachte massage maar met een buitengewone kracht. Het dringt diep in de huid, het voedt en vernieuwd de huid en maakt haar lekker zacht. Deze massage is vooral geschikt voor mensen met een droge huid, gestreste, niet elastische huid en cellulitis huid.
Ook al ben jij in je naaktheid niet verlegen, ik ben het wel. Onderbroekje blijft dus aan!

Hot Stone massage
Een Hotstonemassage is, zoals het woord al zegt, een massage met warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt zal om en nabij de 40-45 graden liggen. Eerst worden er een aantal stenen op en naast je neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en hebben een ontspannende werking. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkende bewegingen.
Ook al ben jij in je naaktheid niet verlegen, ik ben het wel. Onderbroekje blijft dus aan!

Indiase hoofdmassage
Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Bij stress of kwaadheid hoopt deze spanning zich op. Later kan zich dat uiten in de vorm van een stijve nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval. Bij de Indiase hoofdmassage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen voor gezorgd dat blokkades verminderen en voor verlichting zorgen. Maar de effecten ervan zijn niet louter lichamelijk: het werkt ook op psychisch niveau, doordat de geest kalmeert, ontspant en stress vermindert. De Indiase hoofdmassage zorgt er tevens voor dat de nachtrust bevordert, het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterkt en pijn en stijfheid verlicht. Bij deze massage blijft de kleding aan.

Japanse gezichtsmassage
Japanse gezichtsmassage verfijnt horizontale lijntjes op het voorhoofd en maakt de fronsrimpel minder diep. De kaaklijn wordt strakker, donkere kringen en wallen onder de ogen vervagen, de mondhoeken gaan omhoog. Met Japanse gezichtsmassage worden vocht en afvalstoffen beter afgevoerd. Behoud je eigen mooie karakter in je gezicht met deze natuurlijke facelift. Er worden prachtige resultaten geboekt. Verder zorgt het voor extra ontspanning omdat we ook de meridianen aanspreken. Deze staat ook in contact met je organen zodat de afvalstoffen nog beter worden afgevoerd. Verder zorgt het voor een ontspannen nachtrust, gladde huid, wakkere ogen, geen donkere kringen meer, rimpeltjes worden minder diep en  de algehele huid conditie gaat vooruit.
Bij deze massage wordt alleen de romp/nek/hoofd (bovenkant) ontkleed.

Kruiden stempel massage
De kruidenstempelmassage is een massage met warme tot hete kruidenbundels gevuld met reinigende, en ontspannende kruiden. Wat met de juiste temperatuur, in de juiste vloeibaarheid en de juiste druk in de huid wordt ingemasseerd, gaat heel diep in het onderliggende weefsel en zelfs tot in de organen. De warmte van een kruidenstempelmassage activeert de doorbloeding. De bloedvaten verwijden zich, de huid wordt intensiever doorbloed. Gespannen spieren produceren vaak schadelijke eindproducten van de stofwisseling die met deze warmte sneller worden afgevoerd. Je lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. De scrubbende massage van je huid maakt je gevoelig voor welzijn en verlevendigt en ontspant de geest.
Ook al ben jij in je naaktheid niet verlegen, ik ben het wel. Onderbroekje blijft dus aan.
Ondanks dat ik met water werk, ben ik heel getraind om te zorgen dat de onderbroek droog blijft.

Lymfemassage
Verspreid over ons lichaam is een netwerk van kanaaltjes. Dit is onze lymfesysteem. Je gezondheid is sterk afhankelijk van de werking van het lymfesysteem. Lymf heeft tot taak stoffen tussen het bloed en de cellen te vervoeren. Via het lymfestelsel worden de cellen voorzien van voedingsstoffen voor de verbranding en worden afvalstoffen verwijderd. Je lichaamscellen kunnen alleen goed gedijen als de lymfdrainage goed is. De lymfcirculatie hangt af van de voortdurende druk op de spieren. Als je een zittend leven leidt werken de spieren niet hard genoeg om het lymfevocht voldoende te laten stromen. De circulatie is dan traag, sommige cellen krijgen te weinig doorstroming en gifstoffen hopen zich op in diverse delen van ons lichaam. Om het lymfsysteem te activeren is het goed om regelmatig gebruik te maken van lymfdrainage. Het is een zeer ontspannende massage en heeft tevens een positieve invloed heeft op het afweersysteem en na enkele behandelingen merk je hoe energiek je je voelt.
Bij deze massage lig je gekleed op de behandeltafel.

Meridiaanmassage
De meridiaan massage heeft te maken met de meridianen in ons lichaam. Meridianen zijn energiebanen, waarin de energiestroom een voortdurend verloop heeft in een vaste richting en een vaste volgorde langs de diverse meridianen. Wanneer een deel van de meridiaankringloop minder goed functioneert, dan kunnen we klachten ervaren. Door de meridiaanmassage toe te passen, kunnen deze klachten worden verholpen en wordt de energiestroom gestimuleerd zich te verbeteren. Pijnpunten die niet overeenkomen met bepaalde reflexgebieden kunnen ook goed worden behandeld met de meridiaan massage. Deze massage is dan ook een effectieve behandeling om klachten als gevolg van problemen in de meridianen aan te pakken.
Bij deze massage lig je gekleed op de behandeltafel.

Ontspanningsmassage
De ontspanningsmassage is een rustgevende massage die zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning te weeg brengt. Je hoeft geen klachten te hebben om deze massage te ondergaan. Zie het als een verwennerij voor jezelf. De handen van mij zorgen er voor dat je even nergens meer aan denkt. Ontspannende strijkingen met olie worden afgewisseld met diepe knedingen zodat een diepe vorm van ontspanning wordt bereikt. Een regelmatige ontspanningsmassage kan klachten verminderen en zelfs voorkomen.
Ook al ben jij in je naaktheid niet verlegen, ik ben het wel. Onderbroekje blijft dus aan!

Voetmassage
Een voetmassage is een echte aanrader, want het bied vele voordelen. De voet kent twaalf verschillende spieren, die allemaal gemaakt zijn om het gehele gewicht van het lichaam te dragen gedurende de diverse bewegingen gedurende de dag. Kortom, ze maken heel wat mee iedere dag! Een goede voetmassage zorgt ervoor dat de bloedtoevoer toeneemt en opgebouwde spanning in de voetspieren weg gaat.
Alleen de voeten zijn bloot.