Neuro-Emotionele Integratie (NEI)

Neuro-Emotionele Integratie (NEI) is een methode die het beste haalt uit de acupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie. De methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden gebeurd is wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden.
Een simpele techniek kan jou bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling. Problemen als bijvoorbeeld: gebrek aan zelfvertrouwen, angsten op elk terrein, fobieen, niet voor jezelf op durven komen, frustratie, boosheid (kortom teveel om op te noemen).

Wij mensen hebben de neiging om emoties vast te houden. Elke keer als er weer iets gebeurt waarbij we het gevoel hebben iets niet goed te doen/ afgewezen te worden, houden we het weer vast en komt het op de emotie die er al zat en zo vormt zich een blokkade waar je steeds weer last van hebt en je belemmert in je werk en prive leven. De kern/start van de blokkade wordt opgespoord door middel van spiertesten. Alle informatie zit in het systeem van elk mens waardoor via vragen en testen je bij de kern van het probleem komt waarna het simpel opgeruimd wordt met een speciale techniek. Hierbij laat je alle emoties die met hetzelfde probleem te maken hebben los, van dit leven en eerdere levens. Dit betekent dat je niet alles opnieuw hoeft te ervaren of te weten. Het gaat erom dat de blokkade opgeruimd wordt. Een NEI sessie is zelden emotioneel, soms met de nodige humor. Ik werk graag met deze techniek omdat het simpel en snel werkt. Je komt snel tot de kern van een "probleem", waardoor het geen jarenplan is maar een kwestie van een aantal sessies. NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten.
Nog meer voorbeelden van klachten die effectief met NEI te behandelen zijn: leerproblemen, sportblessures, aambeien, nagelbijten, roken, overgewicht, hoofdpijnen, reuma, gebrek aan discipline, onhandelbaar zijn, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, ongelukkige relaties, astma, eczeem, stress en nachtmerries.

Dit valt volgens de vijf principes onder energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.