Overgewicht

Je gaat naar de dokter en nog voordat hij weet wat je mankeert geeft hij een diagnose en krijg je al antibiotica. ????? zul je dan gaan denken!
Waarom accepteer je dan wel een dieet van welke dieetgoeroe dan ook als je niet weet wat de WERKELIJKE oorzaak is van je overgewicht? Het feit hierin is dat iedereen uitgaat van de slogan: ieder pondje gaat het mondje! Terwijl dit niet eens de reden hoeft te zijn. Het volgen van een dieet en beweging zullen uiteindelijk niet het gewenste resultaat opleveren. Het is of fysiek of mentaal te zwaar of het wordt niet geaccepteerd door het lichaam omdat er gewoonweg andere dingen aan de hand zijn. De werkelijke oorzaak wordt niet behandeld en je gewicht zal alleen maar toenemen en de daarbij behorende frustratie en mentale en psychische druk.
Verder heb je misschien al van alles geprobeerd. Het is bekend dat 96% van degenen die een vermageringsdieet volgen, binnen 6 maanden na beĆ«indiging van de kuur weer op het aanvangsgewicht terug is (vaak nog hoger). Ken jij een ander beroep dat een mislukkingpercentage van 96% accepteert? Vertrouw jij je geld toe aan een bankier  die vertelt dat je een risico van 96% loopt? Zou je een auto kopen met 96% kans dat hij binnen een jaar naar de sloop moet?
En toch............ de wachtkamers van de voedingsdeskundigen lopen maar niet leeg, wondermiddelen gaan als warme broodjes over de toonbank.
Het is dus erg belangrijk om de oorzaak van je gewichtstoename te ontdekken. Het merendeel van de mensen doet aan symptoombestrijding, als ze koorts hebben dan nemen ze een aspirine. Het lichaam geeft echter een signaal dat het ziek is, maar waardoor wordt de koorts veroorzaakt? Dit kan zijn d.m.v. een virus, een longontsteking, blinde darm ontsteking en noem maar op. Koorts kan een reactie zijn van diverse ziekten. Overgewicht kan ook een signaal van het lichaam zijn dat er iets niet in orde is maar hier wordt merendeels niet naar geluisterd. Het is dus erg belangrijk om een goed onderzoek te doen waarom er sprake is van gewichtstoename.
Bij de Intentie kunnen we samen je overgewicht gaan onderzoeken.
(tekst uit slim/cora de fluiter)